top of page

Dornmetoden

Svensk Klassisk Massage

Dornmetod eller dornterapi utvecklades av Dieter Dorn för 30 år sedan och är nu en vanlig terapiform i Tyskland vid behandling av ryggvärk och andra besvär med axel, nacke, rygg och leder.

Är vårt skelett rakt fungerar försörjningen som den ska. Är vår rygg däremot sned så kan nerver komma i kläm, vilket kan leda till att relaterade kroppsdelar som bl a hjärta, lungor, mage, njurar, ben eller armar kan börja visa sjukdomssympton.

Dornmetoden applicerar mjuka rörelser och lätta tryck för att justera och korrigera felställningar i ryggrad och leder. Dornterapins arbetssätt är mjukt och traditionella tekniker som manipulation och ”knäckande” används inte.


En dornterapeut börjar ofta sin behandling med att korrigera eventuella snedställningar av bäckenet som obehandlat medför olika benlängder med olika typer av ryggbesvär. 

Dornmetoden är ett aktivt samspel mellan patient och terapeut där terapeuten ’lånar ut sin tumme’. Terapeuten lokaliserar t ex förskjutningar i ryggraden genom att känna av ryggradens symmetri med tummarna. 

Korrigeringar av led och kotor sker sen alltid genom rörelse t ex pendling med arm eller ben, samtidigt som terapeutens tumme på ett mjukt sätt ger motstånd tills ledet eller kotan av sig själv hamnar på rätt position. Patienten bestämmer intuitivt själv hur mycket han/hon vill luta sig mot terapeutens tumme. 

Dornbehandling: 40 min 530:-

Dorn med massage: 50 min 715:-

 

Bindvävsmassage
Taktil Massage
Företagsmassage
bottom of page