top of page

Terapeutisk massage

Referenser
Här använder jag olika tekniker utifrån just dina specifika behov. Till exempel tuffa tag på triggerpunkter, stretchning av muskler, koppningsmassage och som avslutning lugnande ansikts- eller arm-/handmassage. Syftet är att du ska få en mer djupgående behandling som sätter igång kroppens egna system för självläkning.

 

Terapeutisk massage 50 min: 715 kr

Terapeutisk massage 75 min: 915 kr

 

Svensk Klassisk Massage

“Blev genom en kollega hänvisad till Vicky Rautio och fick 3 terapeutiska massage beh. kombinerad med homeopatmedel vilket gjorde susen. Vicky är oerhörd kompetent, har ett underbart varmt bemötande, - en människa som jag absolut kan rekommendera."

Naja Broberg Sörensen

Bindvävsmassage
Taktil Massage
Kinesiologisk behandling

Kinesiologi och manuell muskeltestning är modern västerländsk fysiologi, anatomi och rörelselära som på ett unikt och ovanligt sätt kombineras med urgamla kinesiska akupunkturlagar och österländsk kunskap om människans inre och yttre energisystem. 

 

Efter en serie olika muskeltester gör kinesiologen sin behandling. Behandlingen inom kinesiologin görs först och främst inom fyra olika grundområden:

  • Strukturell/mekanisk behandling: massage av bl.a. triggerpunkter i muskler, massage av bindväv, massagetekniker för att påverka muskelspolar och senorgan, rörelse- och koordinationsövningar, stretching och muskelträning, mjuk behandling av skallbenen, käkled och bäcken.

  • Energi/elektromagnetisk/neurologisk behandling: massage, pulsering och stimulering av akupunkturpunkter med fingrarna, nålar eller akupressurpenna, meridianmassage, behandling av neurolymfatiska och neurovaskulära punkter.

  • Nutrition/näringskemisk behandling: vitaminer och mineraler, kosttillskott, näringspreparat, örter, essenser och homeopatiska preparat.

  • Mental/emotionell behandling: visualiseringar, massage av punkter på huden som påverkar det autonoma nervsystemet, akupressur och andra energibehandlingar, andningsövningar. En kinesiologibehandling ger oss ökade krafter. Både kroppsligt och själsligt. 

 

Källa ©copyright av Mac Pompeius Wolontis, Stockholm 1987. www.kinesiologi.se

 

En behandling tar ca 80 min: 750 kr

Kinesiologi Tape

En elastisk tejp som liknar hudens egenskaper, andas, är flexibel och kanaliserar bort fukt från huden. Används mycket inom idrottsmedicin för dess egenskaper som exempelvis:

  • Tar ner svullnad

  • Lindrar värk

  • Normaliserar muskelfunktionen

  • Stödjer ledfunktionen

  • Främjar mikrocirkulationen

 

En behandling tar ca 30 min: 250 kr

Företagsmassage
bottom of page